Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Høst

Det danske sommerlandskab er en åben invitation til udendørs aktiviteter, og hvorfor ikke spænde vandrestøvlerne og følge Spor i Landskabets trampestier, og opleve hovedingrediensen til næste sommers øl blive høstet

Høsten af de maltbygmarker, der leverer hovedingrediensen til ølproduktionen, står nu for døren. ”Vi har et godt klima til maltbyg med sol, vind, kulde og regn, der giver byggen særlige maltningsegenskaber, som i sidste ende bidrager til at give forbrugeren et rigtig godt produkt”, fortæller Kim Fuglsang, der er direktør i Fuglsangs Malteri. Til at slukke tørsten på en høsttur anbefaler Kim Fuglsang en ”Høstfugl” fra Fuglsangs bryggeri, der er Fuglsang Bryggeriets mørke efterårsbryg, inspireret af Bayerns klassiske brygprincipper.

”Hvis man vil kombinere sin vandretur i det danske kulturlandskab med muligheden for at opleve høsten af maltbyg på nært hold står alle spor åbne for dem der har lyst til en tur i det fri”, fortæller Anders Ullerup Torpegaard, projektleder for Spor i Landskabet.
Særligt to spor byder på muligheder for ølentusiaster. Det ene er sporene ved Odderbækken, hvor lodsejer Børge Hansen især fremhæver mulighederne for at opleve høsten af maltbyg i den nordøstlige del af sporene, hvor cirka 15 hektar maltbyg er klar til høst. Der er også mulighed for at komme tæt på mine sortbrogede køer og få en fin naturoplevelse herude på vores i alt 38 kilometer vandresti, hvor alle er velkomne.
Et andet oplagt spor at besøge er Økosporet ved Knuthenlund Gods, hvor de besøgende på spo-ret har rig mulighed for at komme tæt på maltbyggen og evt lægge vejen forbi gårdbutikken, hvor det er muligt at erhverve sig et eksemplar af den lokale fårebrie, der for nyligt er kåret til verdens bedste.

Seneste nyt fra Spor