Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

På sporet af påskelammene

Påskelørdag er Fårets dag, hvor gårde landet over lader gæster klappe fårene og holde de små lam i hænderne. Med Spor i Landskabets stier kan du kombinere vandreturen og oplevelsen af at komme helt tæt på fårene ude i naturen.

Landet over åbner de danske fåreavlere 7. april dørene, så du kan få lov at se og røre de brægende lam og enkelte steder også smage på varerne.
”Dagen er en oplagt mulighed for at få en oplevelse ude på gårdene, hvor fårene lever. Lammene er netop kommet frem, så der er forhåbentlig mange lam at se på. Derudover lægger vi op til, at man kan få en snak med de mange fåreholdere,” siger Erik Lindegaard, formand for Dansk Fåreavls PR- og Afsætningsudvalg.
De mange danske gårde er én mulighed, men vil du gerne opleve fårene i deres naturlige habitat ude på græs er der også mange danske vandrestier at vælge imellem.
”Hvis man tager ud på sporet på Kanten af Åmosen på Sjælland render man faktisk direkte igennem folden med fårene, hvilket er lidt af en oplevelse og i høj grad kan anbefales til de små. Her skulle det også være muligt at se lam,” siger Anders Torpegaard, projektleder for Spor i Landskabet, der opretter vandrestier i den danske natur. Han understreger, at hundeejere dog enten må lade hunden blive hjemme eller gå udenom.

Danskerne spiser for lidt lam
Fårets Dag er et fast årligt tilbagevendende indslag, der også sætter fokus på at få danskernes øjne op for det lækre lammekød.
”Det her sigter jo på, at gøre lam mere populært hos danskerne. I dag er det typisk indvandrere, der spiser mest lam, men vi synes jo, det er frygtelig ærgerligt, at danskerne ikke også har smag for kødet og vil gerne slå et slag for at få flere til at spise lam. Kan du eksempelvis huske, hvornår du sidst har fået lam til middag?” spørger Erik Lindegaard retorisk og supplerer:
”Der er simpelthen så mange, der ikke har kendskab til, hvor lækkert det egentlig er. Jeg bor i det midtjyske, hvor vi med succes har arrangeret lammegourmetaftener og resultatet har altid været det samme: At dem, som deltager, bliver meget begejstrede for det lækre møre kød.”

Du kan finde opskrifter på lækre påskeretter på www.VoresMad.dk


Se hvem der i år holder åbent hus på Fårets dag

Anders Torpegaard anbefaler desuden dette spor, hvor man kan se og røre lam:
- Sporet ved Elmegården, 15 km nordvest for Haderslev. Her er der også mulighed for at komme tæt på hereford kødkvæg, frilandsgrise og en masse andre dyr. Desuden kan interesserede besøge bondegården og gårdbutikken, som er åben påskelørdag

Seneste nyt fra Spor