Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gem sommerens duft med hybenrosegelé

Det er nu, at du skal gemme sommerens duft fra de smukke vilde roser

Lige nu blomstrer de vilde roser som f.eks. hybenrosen (også kaldet rynket rose) og klitrose. Hybenrosens blomster dufter kraftigt og har en fin farve, som kan laves til gelé, der kan bruges til oste.

Vi giver her en opskrift på en gelé lavet med hybenrose fra Arla Unika

Hybenrosegelé:

Ingredienser

  • 1 liter let sammenpressede blade fra helt udsprungne hybenroser
  • ½ liter vand
  • 1 tsk. citronsyre
  • 500 g sukker
  • 10 g geleringspulver til gele
  • evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel

Tilberedning

  • Skyl bladene og kog dem med citronsyren 10-15 min til farve og smag er trukket ud i vandet. Si ½ liter vand fra og køl det.
  • Bland geleringspulveret med lidt sukker og rør ud i den afkølede saft. Kog 1 minut og tilsæt så resten af sukkeret under omrøring. Bring igen i kog så hele overfladen bobler let og kog 10 minutter. Skum gelen, tilsæt evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel og hæld på rene skoldede glas.
  • Sæt til side og lad stå ved stuetemperatur med klæde over til dagen efter, før glassene lukkes.

 

Husk, at på private arealer, må du kun må samle, hvad du kan nå fra veje og stier. På offentlige arealer, må du samle uden for veje og stier.

Seneste nyt fra Spor